لیست خطا ها و ارورهای کولر گازی + راه حل رفع ارور
در نسل جدید سیستم های تهویه مطبوع و داکت اسپلیت، قابلیتی با عنوان عیب یاب هوشمند به دستگاه ها اضافه شده است. نمایندگی جنرال گلد؛ این ویژگی همانند دیاگ خودرو، در کولر گازی عمل کرده و عیب به وجود آمده در سیستم را برای کاربر و یا تکنسین مشخص کرده و به موجب این عمل باعث میشود زمان پیدا کردن مشکل کاهش یابد. این فناوری با نمایش اعداد و حروف در پنل (یونیت داخلی) خود نمایی میکند.
ارورهای کولر گازی
کدها و ارورهای به وجود آمده در کولر گازی جنرال گلد، ایوولی، زانتی و یونیوا به دلیل وجود قطعات شرکت مدیا در این برندهای مذکور، اکثراً به یک صورت میباشد که در ادامه به انواع خطا و ارور های کولر گازی میپردازیم.
انواع ارورهای کولر گازی جنرال گلد
ارور E1 در کولر گازی
ارور e01 مربوط به کابل ارتباطی بین یونیت داخلی و خارجی میباشد.
رفع ارور E01 در کولر گازی
ارور e1 زمانی رخ میدهد که فرمان بین برد داخلی و خارجی به درستی صورت نپذیرد، که در این صورت باید کابل ارتباطی بین یونیت داخل و خارج بررسی شود تا قطعی وجود نداشته باشد یا ترتیب سیم های ترمینال به درستی رعایت شده باشد. در صورت عدم دسترسی به کابل میبایست از طریق مولتی متر(کلمپ) تست بازر(اتصال کوتاه) انجام گیرد تا از سالم بودن کابل ارتباطی در مسیر اطمینان حاصل شود.
در صورتی که پس از بررسی و صحت اطمینان از سالم بودن کابل همچنان با ارور e1 مواجه شدیم باید برد الکترونیکی یونیت داخلی(پنل) و در صورت وجود دو برد، برد الکترونیکی یونیت بیرونی(کندانسور) بررسی شود.
ارور E2 در کولر گازی
ارور e2 مربوط به سنسور محیطی(یونیت داخلی) میباشد.
رفع ارور E02 در کولر گازی
برای رفع ایراد ارور e2 میبایست ابتدا قاب پنل داخلی را باز نموده و سنسور محیطی مربوط به حسگر دما را اهم گیری نمایید. عملکرد این ترمیستور به گونه ای است که در صورت گرم شدن (افرایش دما) مقاومت سنسور کم خواهد شد و در صورت سرد شدن (کاهش دما)، مقاومت آن بالا خواهد رفت. درصورت انجام این آزمایش اگر با خلاف نتیجه مذکور مواجه شدید آن سنسور معیوب و باید تعویض گردد.
میزان اهم سنسورهای NTC (ضریب دمایی منفی) که مربوط به اندازه گیری دمای محیط میشوند دو نوع 5 کیلو و ۱۰ کیلو اهم است. سنسور محیطی کولر گازی جنرال گلد، ایولی، زانتی و یونیوا در دمای محیطی 25 درجه سانتیگراد به میزان 10 کیلو اهم است و در صورت مغایرت با این میزان، سنسور محیطی یا کبریتی معیوب و باید توسط تکنسین تعویض گردد.
ارور E3 در کولر گازی
این ارور مربوط به سنسور لولهای یا سنسور پایپ (سنسور متصل به لوله اواپراتور) خواهد بود.
رفع ارور E03 در کولر گازی
پس از ظاهر شدن ارور e3 بر روی نمایشگر پنل باید توسط تکنسین مجرب بررسی گردد. ابتدا قاب پنل یونیت داخلی باز شده و سنسور پایپ اواپراتور اهم گیری شود. عملکرد این ترمیستور به گونه ایست که در صورت گرم شدن (افرایش دما) آن مقاومت سنسور زیاد خواهد شد و در صورت سرد شدن (کاهش دما) مقاومت آن کم خواهد شد. میزان اهم سنسورهای PTC (ضریب دمایی مثبت) که مربوط به تنظیم نمودن میزان دور فن و دور کمپرسور میشود در کولر گازی های جنرال گلد و ایوولی در دمای محیطی 25 درجه سانتیگراد 5 کیلو اهم خواهد بود که در صورت نبود این میزان باید سنسور پایپ تعویض گردد.
ارور E4 در کولر گازی
این ارور مربوط به سنسور محیطی (یونیت بیرونی) است.
رفع ارور E04 در کولر گازی
برای رفع ارور e4 در کولر گازی های جنرال گلد و… باید ابتدا اهم ترمیستوری که بر روی Outdoor unit یا یونیت خارجی قرار دارد چک شود. این سنسور بر روی رادیاتور کندانسور قرار گرفته و وظیفه اندازه گیری افت فشار در سیکل و کاهش دمای کندانسور و همینطور درست انجام نشدن سابکول را برعهده دارد. که در صورت بروز مشکل با تغییرات اهم سنسور، فرمان قطع فعالیت به میکرو کنترل دستگاه (cpu) صادر گردیده و بر روی نمایشگر پنل حرف e04 یا E4 به وجود میآید.
لازم به ذکر است این سنسور عملکرد دیفراست را زیره نظر دارد و کنترل عملیات دیفراست (یخ زدایی) توسط این سنسور انجام میشود. اهم این این سنسور در دمای محیط 25 درجه سانتیگراد میبایست 15 کیلو اهم باشد و در صورت مغایرت میبایست این سنسور با سنسور جدید جا به جا شود.
ارور E5 در کولر گازی
وجود نقص در ترمیستور کمپرسور میباشد، وجود نقص در ترمیستور دمای مبدل حرارتی در یونیت خارجی است.
رفع ارور E05 در کولر گازی
برای برطرف کردن ارور e5 میبایست خطای ترمیستور دمای مبدل حرارتی در یونیت بیرونی (outdoor unit) برطرف گردد.
ارور E6 در کولر گازی
این ارور مربوط به معیوب بودن فن داخلی پنل است.
رفع ارور E06 در کولر گازی
ارور e6 زمانی که موتور فن داخلی Indoor unit به مشکل بر میخورد، اتفاق میافتد. برای حل این مشکل باید ابتدا با تکنسین مجرب تماس گرفته و از دستکاری توسط افراد ناآگاه خود داری نمایید. این ارور معمولا با سرویس اواپراتور پنل بر طرف خواهد شد.
ارور E7 در کولر گازی
این ارور مربوط به کابل بین دو یونیت میباشد.
رفع ارور E07 در کولر گازی
برای رفع ارور e7 باید کابل فرمان بین دو یونیت چک شده و از صحت سلامت کابل اطمینان حاصل فرمایید. سوکت ترمینال کابل کولر گازی چک شود.
ارور E8 در کولر گازی
ارور e08 مربوط به خرابی سنسور کندانسور یا اورلود کمپرسور می باشد.
رفع ارور E08 در کولر گازی
برای رفع ارور e8 میبایست کندانسور بیرونی شسته شود تا دستگاه آمپر اضافی مصرف نکند. برای سرویس کولر گازی باید از تکنسین متخصص کمک گرفت تا در حین سرویس کولر به دستگاه آسیبی وارد نشود.
ارور E9 در کولر گازی
ارور e09 مربوط به نویز میباشد.
رفع ارور E09 در کولر گازی
برای رفع ایراد e9 باید از کابل شیلد (نویز گیر) برای فرمان دستگاه استفاده شود.
ارور EC در کولر گازی
ارور ec مروبط به کمبود گاز یا نبود گاز مبرد میباشد.
رفع ارور EC در کولر گازی
برای رفع این ارور الزاماً میبایست نشت یابی کرده و بعد از جوش کاری یا تعویض پرچ لوله ها، شست و شوی سیکل و وکیوم کرده و سپس اقدام به شارژ گاز کنید.
ارور F1 در کولر گازی
ارور f1 مربوط به کولر گازی ایستاده میباشد. ارور f1 ممکن است مربوط به جا به جایی فاز ها در دستگاه های سه فاز باشد (توالی فازها RST رعایت شود). ارور f1 ممکن است مربوط به خرابی در محافظ توالی فازها که داخل کندانسور قرار دارد باشد، این ارور در کولر گازی های ایستاده جنرال گلد مربوط به کمبود گاز یا نبود گاز میباشد.
رفع ارور F1 در کولر گازی
برای رفع الرجوع کردن ارور f01 ابتدا به ساکن برق دستگاه را از مینیاتوری قطع نمایید. سپس توسط دستگاه RST سنج، توالی فاز ها را مشخص کرده و نسبت به آن RST دستگاه را وصل نمایید، اگر همچنان با این ارور مواجه بودید قطعه مربوط به محافظ فاز رو تست نمایید. اگر همچنان با این مشکل مواجه بودید حال نوبت تست فشار گاز دستگاه میباشد.
در صورت تخلیه کامل گاز ابتدا نشت یابی کرده و سپس اقدام به شارژ گاز نمایید، در بعضی مواقع کولر گازی های ایستاده مشاهده شده که در هنگام شارژ گیری گاز بعداز تخلیه کامل، دستگاه با ارور f1 رو برو میشود که برای حل این مشکل ابتدا سوییچ کم فشار که بر روی لوله دهش و ساکشن از خروجی کمپرسور قرار دارد را برای مدت کوتاهی از مدار خارج کرده و یه سره مینمایید تا دستگاه شروع به کار کند که بتوانید شارژ گیری گاز داشته باشید.
• ارور F2 در کولر گازی
ارور f2 مربوط به کولر های ایستاده و در قسمت برق تغذیه دستگاه میباشد.
رفع ارور F2 در کولر گازی
برای رفع ارور f2 باید در قدم اول میزان ولتاژ دستگاه را بررسی نمایید. این ارور برای کولر گازی های ایستاده قابل نمایش است. به دلیل سه فاز بودن کولر گازی های ایستاده میزان ولتاژ در این دستگاه ها می بایست ۳۸۰ تا ۴۰۰ ولت بین هر فاز با نول تغذیه دستگاه باشد و در غیر این صورت باید با متخصص برق، ارتباط برقرار نمایید.
ارور sc در کولر گازی
ارور sc مربوط به تمیزکنندگی خودکار (self clean) میباشد.
رفع ارور sc در کولر گازی
اگر ارور sc بر روی نمایشگر دستگاه ظاهر شود فرمان صادر شده از طرف پنل داخلی بوده و عکس العملی در یونیت خارجی نداره و مربوط به تمیزکنندگی پنل به صورت خودکار دارد و بعد از مدت ۵ دقیقه، دستگاه خود به خود شروع به کار میکند. اگر بعد از ۵ دقیقه همچنان با این ارور مواجه بودید باید از تکنسین مربوطه کمک گرفته تا مشکل بر طرف شود.
ارور DF در کولر گازی
ارور df در اکثر برند های کولر گازی در فصل زمستان قابل مشاهده است. زمانی که دستگاه بر روی حالت گرمایش قرار دارد از یونیت داخلی گرما خارج میشود و از یونیت خارجی(کندانسور) باد سرد خارج میشود و به دلیل وجود کندانسور در فضای بیرون، بر روی رادیات کندانسور شاهد بلور یخ و برفک زدگی هستیم. بعد از مشاهده این ارور دستگاه به طور خودکار به مدت ۵ دقیقه گرمایش دستگاه را قطع کرده و با داغ شدن لوله های کندانسور این یخ زدگی برطرف میشود.
به یاد داشته باشید در این حالت دستگاه را خاموش نکنید تا فرآیند یخ زدایی انجام شده و بعد از مدت ذکر شده به طور خودکار با همان فرمان قبلی دستگاه شروع به فعالیت میکند.
رفع ارور cf در کولر گازی
ارور cf مربوط به پنل داخلی می باشد؛ این ارور زمانی رخ می دهد که فیلترهای پنل داخلی به شدت کثیف شده باشند. تمیز نمودن فیلترها توسط کاربر شدنی است و نیازی به وجود تکنسین نیست.
در برخی موارد دیده شده که این ارور زمانی رخ می دهد که سیم های ارتباطی(فرمان) جابجا وصل شوند. که در این موقع نیاز به وجود تکنسین کولرگازی لازم و ضروری میشود تا دستگاه آسیب جدی نبیند.